Aktualno

Srčanog bolesnika s cruisera brodom Kapetanije prebacili u bolnicu

kapetanija

Putnik broda AIDAvita u popodnevnim je satima srijede doživio srčani udar, zbog čega je poduzeta hitna akcija njegovog prijevoza s putničkog broda na kopno.

Naime, djelatnici dubrovačke Kapetanije u 18.50 sati zaprimili su poziv hitnosti od agenta s motornog putničkog broda “AIDAvita”, talijanske zastave, uz zahtjev za pružanje hitnoga medicinskog transporta za jednog putnika koji se nalazio u stanju srčanog udara.

Budući da se u trenutku dojave putnički brod nalazio na poziciji oko 5 nautičkih milja jugozapadno od otoka Mljeta, na plovidbi iz Dubrovnika za Zadar, dubrovačka Kapetanija naložila je voditelju broda zakretanje u protu kurs te pripremu pacijenta i pratećega medicinskog osoblja za transport, dok je istovremeno prema brodu upućeno službeno plovilo Kapetanije koje je presrelo putnički brod kod otočića Sv. Andrija.

 

Nedugo potom pacijent je s brodskom medicinskom pratnjom prevezen u luku Gruž, kamo su pristali u 21.10 sati, odakle su ga u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Dubrovnik, čime je ova akcija uspješno okončana.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist