Grad

SRAMOTA Zgrada u vlasništvu Grada u centru Donjeg Čela propada!

Kalamota

Smeće i građevinski otpad kojim je Kalamota bila zatrpana proteklih mjesec dana, nisu glavni problemi koji muče Kalamoteze.

Naime, u centru Donjeg Čela nalazi se zgrada u derutnom stanju koja je, kako su nam rekli mještani, u vlasništvu Grada Dubrovnika. U prizemlju te zgrade nalazi se trgovina koja otočane opskrbljuje prijeko potrebnim namirnicama i potrepštinama.

No, mještani se boje da bi se cijela zrada vrlo lako mogla profundati. A da je tome tako uvjerili smo se i mi sami kada su nas uveli na prvi kat. Trošni podovi, krov koji prokišnjava, oronuli prozori slika je koju smo zatekli.

– Ta zgrada dugo stoji u derutnom stanju i nije se renovirala više od desetak godina. Nekoć je tu bio Dom omladine te su se prije 30-40 godina u njoj održavali balovi, školske priredbe. Ona je bila sastajalište mještana, a sada je zapušteno odlagalište smeća. U njoj smeće odlaže kako pošta, tako i Čistoća. Zgrada je u potpunom derutnom stanju, i nitko ne smije hodati po prvom katu kako se sve ne bi profundalo na butigu – kazali su nam Kalamotezi.

Također dodaju kako je vlasnica trgovine koja je u najmu ove zgrade već nekoliko puta tražila od Grada Dubrovnika da se zgrada uredi, no nitko od nadležnih nije učinio ništa po tom pitanju.

– Ona je o svom trošku činila neke popravke jer prokišnjava i u samoj butizi, no svaki joj put kažu neka pošalje dopis. No ništa se po tom pitanju nije učinilo. Zgrada se nalazi u centru mjesta, kuda ljeti dnevno prođe između 500 i 1500 turista, a svaki put vide trošne prozore. To vam je isto kao da su prozori na Sponzi u derutnom stanju – zaključuju Kalamotezi.

Do zaključenja ovog broja duLista nismo dobili odgovor Grada Dubrovnika o tome namjerava li i kada urediti spomenutu zgradu u Donjem Čelu te o tome postoje li projekcije o tome koliko bi obnova koštala.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist