Sport

[SPEKTAKULARNI POTOP MAĐARA] Zlatne Barakude prvaci Europe, rezultat je tijesan – 10:9!

page 13

Još jedno zlato je naše! u spektakularnoj utakmici protiv Mađara, tijesnoj do samog kraja, Barakude su se okrunile rezultatom 10:9.

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Rino Burić i Konstantin Harkov, dva je dodao Jerko Marinić Kragić, a po jedan Ivan Krapić i Andrija Bašić, dok su Erik Molnar i Szilard Jansik bili dvostruki strijelci za Mađarsku. Sjajan je na hrvatskom golu s osam obrana bio Marko Bijač.

A u tome im je itekako pomogla publika – prepuna Spaladium Arena u kojoj se već u 20 sati nije moglo pronaći mjesto. Dinamična od početka do kraja, večerašnja utakmica zaista je bila ‘za enciklopediju sporta’ uz pohvale svim našim igračima!

U nezaboravnoj atmosferi Spaladium Arene, pred više od 9000 gledatelja jer bilo je očito i da je ušlo ponešto gledatelja preko dozvoljenog kapaciteta, Barakude su trijumfalno okončale put prema europskom zlatu. Utakmica i drama koja neće tek tako izblijediti iz sportskih sjećanja, do zadnje sekunde je bilo napeto, piše Gol.hr.

Hrvatska je dva puta bila prvak svijeta (2007. i 2017.), a zanimljivo, oba puta rival je bila Mađarska. I ovoga puta ekipa Ivice Tucka se iskazala! Svaka čast!

Utakmica u brojkama

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:9

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 3, Fatović, Krapić 1, Lazić, Bukić, Biljaka, Žuvela, Marinić Kragić 2 (2), Vrlić, Bašić 1, Harkov 3

MAĐARSKA: Levai, Vogel; Angyal, Manhercz 1 (1), Konarik 1, Nagy, Molnar 2, Zalanki 1, Burian, Nemet 1, Fekete, Jansik 2 (1), Vigvari 1

SUCI: Margeta (Slovenija) i Alexandrescu (Rumunjska)

PETERCI: Hrvatska 2/2, Mađarska 2/3

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5/10, Mađarska 3/8

Foto kolaž:DuList/HVS.hr

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist