Sport

SPEKTAKL U LJUBLJANI Antun Račić prvi prvak FFC-a!

racic gladiator 01

Župljanin Antun Račić, član Gladiatora, prvi je MMA prvak FFC organizacije. U glavnoj borbi večeri u dvorani Tivoli u Ljubljani svladao je Slovenca Lemmyja Krušiča i tako osvojio titulu prvog prvaka u povijesti FFC-a u kategorji do 66 kilograma.

– Osvajanje FFC pojasa mi znači jako puno jer je po meni FFC jedna od najboljih organizacija u Europi i napreduje iz priredbe u priredbu. Svaki put je sve bolji “fight card”, kao i borci. Bila bi mi velika čast kad bih bio prvak FFC-a. To bi mi otvorilo i vrata drugih organizacija kao što su Bellator, UFC ili ONE FC – rekao je dva dana prije osvajanja pojasa Antun Račić. Istaknuo je i kako se pripremao za svaki segment borbe. Trenirao je s Marom i Kristijanom Perakom.

– Odlično sam spreman i očekujem dobru borbu. A očekujem i da je Lemmy spreman. Dat ću sve od sebe da osvojim pojas. Lemmy je sigurno napredovao od našeg zadnjeg meča, ali nisam ni ja odmarao ove četiri godine. Borio sam se u jakim organizacijama protiv najboljih europskih boraca koji su sada već i u UFC-u. Gledao sam Lemmyjevu borbu protiv Vasa Bakočevića. Izdržljiv je, može primiti puno udaraca i ne odustaje. Bori se do kraja. No i ja imam kondicije, mogu sve tri runde odraditi „ful gas“. Bit će jako zanimljivo – izjavio je Račić na konferenciji za medije dva dana prije meča.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist