Zanimljivosti

“Spasimo smokve na Kantafigu”

smokve kantafig1

Spasite posljednja stabla smokava na Kantafigu po kojima je i dobio ime, poruke su koje ovog vikenda dobijaju Eko omblići od sugrađana sa predjela Kantafiga.

 – Vi ste ovih dana obilježili Dan smokve, a evo naš Kantafig koji je dobio ime po stablima smokava ispod kojih se pjevalo, ostao je na samo 2 stabla smokava,  jedno još očuvano  kod stare željezničke stanice, odmah s desne strane iza trafike kod ulaza na Autobusmi kolodvor, te na jedno stablo ispod na cesti  koje u zadnje vrijeme sve više propada jer nam se čini da ga netko polijeva  namjerno motornim uljem da usahne – ističu stanovnici Kantafiga.
 
Dok se smokva  kod ulaza na Autobusni kolodvora lijepo održava od strane Vrtlara, smokva na cesti malo niže na broju 55 s jedne strane krošnje se suši. A nije  ni čudo da se suši, jer je samo nekoliko centimetara zemlje ostavljeno oko nje, ovako stiješnjena betonskim pločama ne može ni rasti ni razvijati se i nije čudo da se suši, zaključili su Eko omblići.

Što reći nego da je žalosno da pomalo nestaju „zeleni“ simboli  pojedinih predjela našega Grada, a smokva bar nije zahtjevno stablo, te uz malo truda mogla bi se lijepo održavati i razmnožiti reznicama  od ovih starih stabala kako mi to radimo u našem Eko parku – zaključuju Eko – omblići.
 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist