Zanimljivosti

‘SLATKA CESTA’ Roditelji, obratite pažnju! Znaju li vaša djeca prometne regule?

pavela dan bez automobila051

‘Slatka cesta’ je županijsko natjecanje osnovnih škola, odnosno učenika 2. razreda, u poznavanju prometnih pravila. Iako se prometna kultura sustavnije počinje učiti u samoj školi, vrlo je važno da, radi sIgurnosti djeteta i svih sudionika u prometu, roditelji neke osnove ponašanja i kretanja dijete nauče i prije polaska u prvi razred – istaknut će u pozivu Denis Pavela, voditelj Udruge ‘Sigurnost u prometu’.

Obzirom da su danas djeca jedna od najugroženijh skupina u prometu, cilj ovog natjecanja je utvrditi njihovo znanje i koliko doista znaju o samostalnom sudjelovanju u prometu! Natjecanju se odazvalo preko 10 škola od Slanog do Konavala te će se isto održati u OŠ Ivan Gundulić – Gruž koja je domaćin natjecanja i to 6. ožujka u vremenu od 12 do 13 sati. Svaka osnovna škola je prijavila ekipu po dva člana, učenika drugih razreda svoje škole, koji će ih predstavljati na natjecanju! Natjecanje i sama pitanja su prilagođena njihovim uzrastima.

– Pobjednici će dobiti medalje i pehar koji ide ŠKOLI, dok će natjecateljima sa obitelji tri NAJBOLJE ŠKOLE dodatne slatke nagrade osigurati slastičarna DOLCE VITA – dodaju iz Udruge.

 

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist