Aktualno

SKORO 2 MILIJUNA KUNA ZA JAČANJE TURIZMA Ministarstvo objavilo javni poziv za sufinanciranje projekata

Karaka Grad Ilustracija Turizam

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna namijenjenih strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu. 

Osim natječaja za strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu koji je otvoren do 7. ožujka, upućeni su i javni pozivi za srednje strukovne i umjetničke škole koje su usmjerene na jačanje i promociju kompetencija u turizmu koji je otvoren do 28. veljače, i kandidiranje projekata za povećanje konkurentnosti turističkog gospodarstva s rokom do 1. ožujka ove godine.

Moguće je prijaviti samo jedan projekt ili program u vrijednosti od 40 do 200 tisuća kuna, što ne smije premašiti 70 posto vrijednosti projekta, a moguće su prijave u obliku partnerstva.

– U protekle tri godine sufinancirali smo 44 projekta jačanja strukovnih udruga u ukupnom iznosu od 6,3 milijuna kuna, a vjerujem kako će udruge i ove godine pokazati značajan interes te tako potaknuti daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama.“ – izjavio je ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli prilikom objavljivanja javnog poziva, a naglasio je i kako povećanje konkurentnosti turističkog proizvoda mora biti zajednički cilj svih dionika u turizmu.

Sve informacije potrebne za prijavu dostupne su na web stranici ministarstva.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist