Grad

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE ‘Izdvajanja za vatrogastvo nisu ugrožena’

sjednica vatrogasna zajednica 3

Redovita sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, sedma po redu, održana je ovog četvrtka u Velikoj vijećnici.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Vatrogasne zajednice, ujedno i gradonačelnik Mato Franković, a istaknuto je kako će, unatoč pandemiji koronavirusa koja je imala negativne financijske učinke na proračun Grada Dubrovnika, vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe i zaposlenicima DVD-a plaće ostati nepromijenjene.

Sva sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće.

Podsjetimo, ulaganja ove gradske uprave u vatrogastvo u protekom trogodišnjem razdoblju bila su značajna. Donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete. Izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, kao i projekt doma u Zatonu, a Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist