Aktualno

Sjećanje na Iva Ivaniša, ikonu dubrovačkog vaterpola

ivo ivanis1

Iako je prošlo dvadeset godina, 16. kolovoza zauvijek će ostati označen kao datum koji će među vaterpolistima i strastvenim navijačima Juga biti trajno obilježen kao tužna godišnjica posvećena sjećanju na tragično preminulog Iva Ivaniša, jednog od izuzetnih ikona dubrovačkog vaterpola, pišu na stranicama kluba.

Ivo Ivaniš, rođen 14. veljače 1976. u Cavtatu, započeo je svoju prvoligašku vaterpolsku karijeru 1991. godine igrajući za VK Jug.

Svojim izvanrednim vještinama kao bek, ostvario je izuzetne uspjehe s Jugom, uključujući osvajanje naslova prvaka Europe 2001. godine, osvajanje LEN kupa 2000. godine, te osvajanje dva državna prvenstva (2000. i 2001.) i tri kupa. Također, tijekom dviju sezona (1994./95. i 1995./96.), branio je boje zagrebačke Mladosti, s kojom je dva puta postao prvak Hrvatske i jednom prvak Europe (1996.).

Svoj doprinos dao je i nastupajući za državnu reprezentaciju s kojom je osvojio dvije srebrene medalje Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i na Europskom prvenstvu u Firenci 1999. godine.

Ivo će zauvijek ostati duboko usađen u našim srcima. Osjećamo ponos što smo imali privilegiju poznavati ga, i naše misli uvijek će biti uz obitelj i prijatelje koji su mu bili bliski.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist