Aktualno

ŠIME ZUPČIĆ ‘Zahvalan sam Bogu. Rastanci nisu lagani, no srećom ovo nije potpuni rastanak’

sime zupcic doktorat 2

Šime Zupčić je, na njegovu prije nekoliko mjeseci upućenu molbu, razriješen službe voditelja Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju kao i sudskim bilježnikom.

Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.

Tim povodom Šime Župčić je napisao Facebook status među ostalim ističući kako rastanci nisu lagani.

-Zahvalan sam Bogu, i svima onima koji su mi povjerili različite službe u Dubrovačkoj biskupiji kroz prethodnih 10 godina: prije svega u Uredu za medije i Katehetskom uredu. Ostajući volonterski aktivan u manjem obimu u nekim segmentima poslanja Dubrovačke biskupije, ovim prestankom radnog odnosa i prestankom službe voditelja Katehetskog ureda ipak se više posvećujem nekim drugim obvezama, prije svega znanstvenom radu, uz ljetni posao s brodicom. Rastanci nisu lagani, no srećom ovo nije potpuni rastanak. S obzirom na posljednju službu u Biskupiji koja je bila vezana uz moje drage vjeroučiteljice i drage vjeroučitelje, posebno sam zahvalan i njima, na suradnji i svemu ono što su činili i čine u svom vjeroučiteljskom pozivu i poslanju. Onima koji su preuzeli Katehetski ured, Marinku i Željani, želim obilje Božjeg blagoslova u povjerenoj im odgovornoj službi – napisao je u statusu na Facebooku.

Pročitajte još

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist