Crna kronika

SASTAJE SE PREDSJEDNIŠTVO Idući tjedan odluka o sankcijama prema Stjepanu Simoviću

simovic vatrogasci 2

Predsjedništvo Vatrogasne zajednice dubrovačko-neretvanske županije sastat će se idući tjedan kako bi donijelo odluku o sankcijama prema vatrogasnom zapovjedniku Dubrovačko-neretvanske županije Stjepanu Simoviću. Naime, protekle je subote u Dubokoj Ljutoj došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila, a koja je, kako ističu iz Policijske uprave DN, za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu. No, ova je prometna nesreća privukla veliku pozornost javnosti s obzirom da je u nesreći jedan od sudionika bio upravo Simović. Priznao je da je vozio pod utjecajem alkohola te je u nedjelju ujutro dao mandat na raspolaganje predsjedniku Vatrogasne zajednice DNŽ Ivu Franušiću.

—Sazvali smo za idući tjedan predsjedništvo koje će odlučiti koje će biti sankcije upućene prema Stjepanu Simoviću. Tada ćemo moći reći nešto više – rekao je za DuList Ivo Franušić, predsjednik Vatrogasne zajednice DNŽ.

‘Iskreno mi je žao’
Iz PU DN navode kako je do prometne nesreće došlo kada je 47-godišnjak, krećući se iz Cavtata u pravcu Dubrovnika osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, udario u betonski blok koji se nalazio uz rub kolnika od kojeg se odbio i udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka koje se u tom trenutku kretalo suprotnim kolničkim trakom. Njime je upravljao 34-godišnjak, a koji je dalje udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je, također iz pravca Cavtata, upravljao 55-godišnjak. Alkotestom je utvrđeno da je 47-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola. U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je 34-godišnji vozač osobnog vozila koji je nakon ukazane liječničke pomoći, pušten kući. Za vrijeme trajanja očevida, promet na ovom dijelu ceste odvijao se bez zastoja i uz fizičku regulaciju policijskih službenika. Samo dan nakon prometne nezgode, Simović se oglasio u javnosti.

– Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, predsjedniku Vatrogasne zajednice DNŽ dao sam mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim – poručio je Simović.

Pročitajte još

ZAHVALJUJUĆI DOJAVI GRAĐANINA Uhićen i prijavljen 67-godišnjak zbog masturbiranja poviše dubrovačke plaže

Dulist

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist