Aktualno

S polica se povlače štapići od želea, kod djece može doći do gušenja kod gutanja

shutterstock 25432702 Milos

S polica se povlači još jedan proizvod. Ovoga puta riječ je o štapićima od želea (Jelly straws) Speshow koje je najbolje upotrijebiti do 25. listopada 2023. godine. Dobavljač štapića je Beagley Copperman z o.o., Radom, Poljska, a u maloprodaji je dubrovačke tvrtke Osmi kontinent. Naime, Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je opoziv proizvoda jer sadrži neodobrene aditive E407 i E410.

-Predmetni aditivi mogu utjecati na konzistenciju želea gdje se zbog tvrdoće proizvoda ne može isključiti rizik po zdravlje potrošača posebno djece (postoji mogućnost gušenja kod gutanja) – ističe se na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. prosinca 2008. o prehrambenim aditivima i Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se također u priopćenju.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist