Zanimljivosti

ROMANTIČNA TURA Tko je sve po Gradu slijedio ‘Tragove ljubavi od davnina’ s Lidijom Begić?

valentinovo vodic13 1

Dubrovnik je prepun ljubavnih priča, bez obzira je li riječ o legendama ili stvarnim ljudima koji su hodali ovim kamenom prije nas. A, ove subote dubrovačka vodička Lidija Begić Dubrovčane je besplatno provela Gradom u sklopu svoje ture ‘Tragovima ljubavi od davnina’. Razgledavanje je krenulo ispred TIC-a na Pilama, najprije na hrvatskom, a potom i na engleskom jeziku. Tura je krenula ulicama Grada stopama lokalnih ljubavnih priča i njihovih ‘junaka’, a govori o stvarnim ljudima, utemeljenim povijesnim činjenicama i oslanja se na malo povijesnih ljubavnih šaputanja.

Svi zainteresirani imali su priliku s Lidijom Begić otkriti razloge nesretnih ljubavi zabilježenih u dubrovačkim legendama, renesansna očaravanja Cvijetom Zuzorić, ljubavne peripetije u Držićevim djelima, zabranjene ljubavi dubrovačkog patricijskog stalež, ali i prisjetiti se čarolije prvih poljubaca pod crvenim feralom Porporele.

Ako ste ovu lijepu i zanimljivu turu danas propustili, još uvijek to možete nadoknaditi. Tura ‘Tragovima ljubavi od davnina’ održat će se još i 13. te 14. veljače, na hrvatskom jeziku u 9.30 i na engleskom u 12 sati. Razgled kreće ispred TIC-a na Pilama. Tko je sve otkrivao ljubavne priče po Dubrovniku s Lidijom Begić, provjerite u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist