Grad

Roditelji u Uvali Lapad u nedjelju prosvjeduju protiv cijepljenja

Cijepljenje

Građanska inicijativa ‘Za slobodu izbora’ najavila je za ovu nedjelju, 10. svibnja u 12 sati prosvjedno okupljanje u Uvali Lapad.  Priopćenje koje potpisuje Katija Šarac prenosimo u cjelosti:

Potaknuti najavama izmjena Zakona o pravima pacijenata i drugih zakona iz područja zdravstvene zaštite kojima se uz obavezu želi nametnuti i prisila cijepljenja, kao i pojačanim pritiskom i proganjanjem roditelja koji propituju koristi i štete cijepljenja i zalažu se za ukidanje obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj, najavljujemo javno i mirno prosvjedno okupljanje u nedjelju,10. svibnja s početkom u 12 sati Masarykov put , u Uvali Lapad.

Na skupu ćemo glasno i jasno poručiti da je zakonska obveza cijepljenja u Hrvatskoj odraz diktatorske politike zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava roditelja kao zakonskih zastupnika svoje maloljetne djece, ali i nepoštivanja nekih od temeljnih dječjih prava.

Mi ne želimo više živjeti u diktaturi i represiji cijepljenjem kao “građani drugoga reda”, već želimo slobodno donositi odluke za zdravstvenu dobrobit naše djece.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist