Aktualno

RIT Croatia poželio dobrodošlicu novoj generaciji studenata!

rit 3

Američki koledž RIT Croatia, započeo je akademsku godinu toplom dobrodošlicom novoj generaciji studenata prve godine tijekom Orijentacijskih dana koji su održani 31. kolovoza i 1. rujna na kampusima RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu.

-Uz snažnu predanost pružanju vrhunskog obrazovanja i njegovanju raznolikog i inkluzivnog okruženja za učenje, RIT Croatia s ponosom najavljuje upis više od 220 entuzijastičnih studenata na stručne prijediplomske studije Dizajn novih medija, Informacijske tehnologije, Međunarodno poslovanje i Service management, ističu u priopćenju.

Ono što ovu nadolazeću generaciju izdvaja nije samo njezina izvanredna veličina, već i njezina izvanredna raznolikost. Preko 70 međunarodnih studenata odabralo je RIT Croatia kao svoja vrata u visoko obrazovanje, što čini više od trećine ovogodišnje upisne generacije! Ovi studenti dolaze iz čak 23 različite zemlje, uključujući Austriju, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Brazil, Kanadu, Kinu, Gruziju, Njemačku, Mađarsku, Indiju, Italiju, Kazahstan, Kosovo, Crnu Goru, Maroko, Sjevernu Makedoniju, Filipine, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Srbiju, Ukrajinu, UAE i SAD. Ova raznolikost naglašava predanost RIT Croatia u stvaranju istinski međunarodne akademske zajednice koja priprema studente da budu izvrsni u međusobno povezanom svijetu.

Tijekom Orijentacijskih dana, studenti prve godine upoznati su sa živahnim životom kampusa, predanim članovima nastavnog osoblja i vrhunskim sadržajima koji ih očekuju. Također su imali priliku upoznati se sa svojim budućim kolegama te sa predstavnicima Studentskog zbora, stvarajući tako temelj za značajne veze i trajna prijateljstva koja će nedvojbeno obogatiti njihova akademska i osobna iskustva.

“Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu ovoj iznimnoj skupini studenata na RIT Croatia”, rekla je dr.sc. Irena Guszak, predsjednica i dekanica RIT Croatia. ‘Naša raznolika zajednica nastavnika i studenata dokaz je vrijednosti koju pridajemo globalnim perspektivama i međukulturalnoj suradnji. Dok ovi studenti započinju svoje akademsko putovanje s nama, predani smo tome da im pružimo alate, podršku i prilike za napredovanje.’

Orijentacijski dani na kampusima RIT Croatia postavili su obećavajući ton za nadolazeću akademsku godinu, nadahnjujući studente da teže izvrsnosti u odabranim područjima studija i osnažujući ih da postanu budući lideri u svijetu koji se brzo razvija.

Pročitajte još

‘BRAČNE MUKE IZ VIZURE RUKE’ Večeras u Studentskom teatru Lero

Dulist

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist

Prvi je dan klimatološke jeseni, a od jutra nas već ‘prži’ 30 stupnjeva

Dulist