DuList PROMO

RESTORAN ZINO Proljetni okusi i tradicija na cavtatskoj rivi

zino ambijent

Restoran Zino, smješten na jednoj od najljepših lokacija na cavtatskoj rivi, već desetljeće donosi vrhunske okuse, pažljivo birane namirnice i obiteljsku atmosferu koja se pamti. S prekrasnim pogledom na more, Zino je savršen izbor za uživanje u jelima koja njeguju tradiciju, a opet, donosi ono nešto svoje i prepoznatljivo.
Jedna od glavnih karakteristika Zina je sezonalnost jelovnika koji se prilagođava stađunima osiguravajući da gosti uživaju u najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama koje priroda tada nudi. Sva jela pažljivo su osmišljena, a posebno se ističe njihova posvećenost kvaliteti mesa. Meso koje Zino poslužuje odležava minimalno 21 dan čime se postiže savršena tekstura i nevjerojatan okus. Iz ponude izdvajamo mesne delicije poput bifteka, ramsteka, sočnog rib eyea, T-bonea i Tomahawka, uz nezaobilazna rebarca, janjeće i teleće kotlete, te Chateaubriand biftek. Svaki komad mesa pri pripremi je pažljivo biran i pripremljen s ljubavlju i iskustvom. Osim mesnih jela, restoran Zino ima i iznimnu ponudu ribe. Uz to, u ponudi su rizoti, domaće tjestenine i popularni wokovi. Na kraju, Zino se ponosi i svojom ponudom kruha i focaccia koje svaki dan peku te savršenim domaćim desertima koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

Poseban jelovnik za Uskrs
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak Zino donosi svečani jelovnik sastavljen s posebnom pažnjom. Gosti će prvo uži vati u bogatom okusu plitice pršuta i sira, potom u rizotu od kuka i šparoga sa šafranom i u savršeno pečenom telećem pečenju s mladim patatama i povrćem. Kao šećer na kraju, cijeli ovaj gastronomski doživljaj zaokružit će prava dubrovačka rozata. Za potpuni ugođaj, u nedjelju 20. travnja, atmosferu će obogatiti glazba uživo.

zino uskrsnji jelovnik

Kako biste i kod kuće mogli uživati u nečemu jednostavnom, ali istovremeno profinjenom, iz Zinove kuhinje dijelimo recept za rizot od kuka i šparoga sa šafranom. Ovaj lagani proljetni recept savršeno se uklapa u blagdanski jelovnik, donoseći svježinu šparoga i miris šafrana na vašu trpezu.

Rizot s kukama, šparogama i šafranom

Sastojci

  • 0,2 l maslinovog ulja
  • 60 g kapule
  • 30 g mladog luka
  • 200 g kuka i šparoga
  • 0,5 g šafrana
  • 300 g riže
  • 50 g maslaca
  • 60 g parmezana
  • 0,7 l povrtnog temeljca
  • sol i papar po potrebi

Priprema

U decilitar povrtnog temeljca rastopite šafran. U tavi na maslinovom ulju zažutite kapulu, zatim dodajte nasjeckani mladi luk i petrusin.  Dodajte temeljac te kuke i šparoge, a kad prokuha, dodajte rižu i temeljac sa šafranom. kad je riža gotova, dodajte maslac, po potrebi posolite i popaprite. Rizot servirajte u dubokom pjatu i obilato pospite s parmezanom i uživajte!

rizoto kuke sparoge zino

I na kraju, tim restorana Zino želi svim svojim gostima sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka ovaj sveti dan donese mir, ljubav, naravno, nezaboravne okuse!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

POZOR! Veliki popusti na kućanskim aparatima, keramici, alatima, bojama, rasvjeti, stolariji i puno više!

Dulist.hr

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist