Restoran Zino, smješten na jednoj od najljepših lokacija na cavtatskoj rivi, već desetljeće donosi vrhunske okuse, pažljivo birane namirnice i obiteljsku atmosferu koja se pamti. S prekrasnim pogledom na more, Zino je savršen izbor za uživanje u jelima koja njeguju tradiciju, a opet, donosi ono nešto svoje i prepoznatljivo.
Jedna od glavnih karakteristika Zina je sezonalnost jelovnika koji se prilagođava stađunima osiguravajući da gosti uživaju u najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama koje priroda tada nudi. Sva jela pažljivo su osmišljena, a posebno se ističe njihova posvećenost kvaliteti mesa. Meso koje Zino poslužuje odležava minimalno 21 dan čime se postiže savršena tekstura i nevjerojatan okus. Iz ponude izdvajamo mesne delicije poput bifteka, ramsteka, sočnog rib eyea, T-bonea i Tomahawka, uz nezaobilazna rebarca, janjeće i teleće kotlete, te Chateaubriand biftek. Svaki komad mesa pri pripremi je pažljivo biran i pripremljen s ljubavlju i iskustvom. Osim mesnih jela, restoran Zino ima i iznimnu ponudu ribe. Uz to, u ponudi su rizoti, domaće tjestenine i popularni wokovi. Na kraju, Zino se ponosi i svojom ponudom kruha i focaccia koje svaki dan peku te savršenim domaćim desertima koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.
Poseban jelovnik za Uskrs
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak Zino donosi svečani jelovnik sastavljen s posebnom pažnjom. Gosti će prvo uži vati u bogatom okusu plitice pršuta i sira, potom u rizotu od kuka i šparoga sa šafranom i u savršeno pečenom telećem pečenju s mladim patatama i povrćem. Kao šećer na kraju, cijeli ovaj gastronomski doživljaj zaokružit će prava dubrovačka rozata. Za potpuni ugođaj, u nedjelju 20. travnja, atmosferu će obogatiti glazba uživo.
Kako biste i kod kuće mogli uživati u nečemu jednostavnom, ali istovremeno profinjenom, iz Zinove kuhinje dijelimo recept za rizot od kuka i šparoga sa šafranom. Ovaj lagani proljetni recept savršeno se uklapa u blagdanski jelovnik, donoseći svježinu šparoga i miris šafrana na vašu trpezu.
Rizot s kukama, šparogama i šafranom
Sastojci
- 0,2 l maslinovog ulja
- 60 g kapule
- 30 g mladog luka
- 200 g kuka i šparoga
- 0,5 g šafrana
- 300 g riže
- 50 g maslaca
- 60 g parmezana
- 0,7 l povrtnog temeljca
- sol i papar po potrebi
Priprema
U decilitar povrtnog temeljca rastopite šafran. U tavi na maslinovom ulju zažutite kapulu, zatim dodajte nasjeckani mladi luk i petrusin. Dodajte temeljac te kuke i šparoge, a kad prokuha, dodajte rižu i temeljac sa šafranom. kad je riža gotova, dodajte maslac, po potrebi posolite i popaprite. Rizot servirajte u dubokom pjatu i obilato pospite s parmezanom i uživajte!
I na kraju, tim restorana Zino želi svim svojim gostima sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka ovaj sveti dan donese mir, ljubav, naravno, nezaboravne okuse!