Od ove subote restoran Orsan opet počinje s redovitim proljetnim poslovanjem, a od ponedjeljka tamo vas očekaju uobičajene, tradicionalne i omiljene marende. A što se promijenilo? Zapravo ne puno toga. Poznati dubrovački ugostitelj Luko Musladin na svojevrstan je način udružio snage sa chefom Ruđerom Jelavićem, jednim od vlasnika restorana Port22. Dugogodišnji prijatelji, gajeći ljubav prema Orsanovoj tradiciji, zajedno će donijeti osvježenje ovoj prepoznatljivoj kuhinji.
Eko namirnice i princip ‘od polja do stola’
Provodeći sve više vremena na svom seoskom domaćinstvu u mjestu Ljubač, Luko Musladin, kako sam kaže, stvorio je svoje malo carstvo eko proizvodnje voća, povrća, raznih rakija, likera i ekstra djevičanskog maslinovog ulja pa izuzetnu pažnju ulaže upravo u svježinu namirnica i djeluje po principu ‘iz polja do stola’ što će i dalje predstavljati okosnicu restorana Orsan.
Šarm mediteranskih bistroa smještenih tik uz more
Riba ostaje u fokusu jelovnika, a ono što će činiti razliku je Ruđerov pristup ovoj namirnici koja kao i uvijek, dolazi freška iz mora na pjat gostima. Svoj touch Ruđer će pokazati adaptacijom Orsanovog jelovnika. Radi se o probranoj ponudi mediteranske kuhinje koja obuhvaća raznovrsne morske delicije. Također, ove subote imat ćemo priliku probati sushi rolice, tempuru i tartar od tune, sashimi, gambore i artičoke u tempuri uz čašu vrhunskog vina s pogledom na prepoznatljivu kulisu Orsana – barke, jedrilice i optimiste, općenito dobro nam poznati morski šušur.
Završetak pop-up koncepta u Leru označava početak onog u Orsanu
Ovim se twistom ne želi napraviti odmak od tradicije kako nam je Ruđer naglasio, već se želi nadograditi i obogatiti ponuda te što bolje iskoristiti potencijal koji ovaj jedinstveni restoran u lučici Orsan nudi. Nakon uspješne suradnje s hotelom Lero i pop-up konceptom azijske kuhinje koji im je Ruđer donio, u istom smjeru ovog proljeća nastavlja u restoranu Orsan. Tako ćemo u subotu imati priliku uživati u brojnim klasicima i novitetima kuhinje u ambijentu restorana Orsan.