Aktualno

Renata Andjus na čelu Društva prijatelja dubrovačke starine

DPDS Kula svete Katarine

Nakon povjesničarke umjetnosti i konzervatorice Patricije Veramante na čelo Društva prijatelja dubrovačke starine odlukom Izborne skupštine nakon dugo vremena pronašla se žena. Riječ je o restauratorici Renati Andjus dugogodišnjoj članici koja se tijekom vremena pronašla na brojinim uvaženim funkcijama unutar DPDS-a. Andjus je odabrana na mandat od dvije godine, a za dopredsjednika imenovan je Maro Kapović, a tajnikom Niko Kapetanić.

– Počašćena sam, ali imam veliku obvezu bez obzira što sam jedna među jednakima. Mi ćemo o svemu nastaviti odlučivati zajedno. U ponedjeljak ćemo imati sjednicu Malog vijeća na kojoj ćemo se dogovoriti kako dalje. Mislim da se neće ništa promijeniti u odnosu na rad prethodnog predsjednika. Sve su to programi koji su ranije zacrtani i samo se trebaju nastaviti. Naglasak je i dalje na očuvanje baštine te kontakt sa svim ustanovama Dubrovnika – ispričala je Andjus.

Za čitatelje DuLista osvrnula se i na cijenu ulaznice za zidine koja trenutno iznosi 50 kuna. Ona će ostati nepromijenjena do trenutka kada se ne oporavi turističko tržište. Također, važno je napomenuti kako posjetitelji ove godine imaju prilike vidjeti novi sadržaj, a to je šetnica koja se proteže od kule Gornji ugao, odnosno ljevaonice, kroz predziđe i tvrđavu Bokar do arheološkog nalazišta Na Andriji.

Pročitajte još

TEPERATURA PALA NA 19 Bura rashladila more!

Dulist

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist