DuList PROMO

Regionalna agencija DUNEA održala brojne edukacije o EU fondovima

digitalizacija 0301
Created with GIMP

Regionalna agencija DUNEA uspješno je provela svoj projekt pod nazivom ‘Znanjem do EU fondova’, pružajući priliku javnopravnim tije­lima s područja Dubrovačko-nere­tvanske županije da unaprijede svoje znanje o korištenju sredstava Europ­ske unije. Projekt je bio usmjeren prema jača­nju kapaciteta lokalnih institucija, omogućujući im bolje razumijevanje i učinkovito korištenje EU fondova kako bi se potaknule razvojne ini­cijative na lokalnoj razini. U sklopu provedbe projekta, Regionalna agen­cija DUNEAorganizirala je niz edu­kacija i radionica, prilagođenih spe­cifičnim potrebama javnopravnih tijela. Od 2020. godine do danas odra­đene su edukacije za programe LIFE, Interreg Italija- Hrvatska, Interreg Central Europe, Europski socijalni fond, program zapošljavanja žena – Zaželi, radionice za lokalne akcijske grupe u ribarstvu, predstavljene su mogućnosti financiranja energetskih obnova zgrada javnog sektora, otpor­nog turizma, kriteriji za integrirani teritorijalni program, horizontalna načela u EU projektima.
Jedan od ključnih ciljeva projekta bilo je osigurati da sudionici steknu osnovna znanja o postupcima prijave, a kasnije i provedbe projekata finan­ciranih sredstvima EU fondova. Edu­kacije su obuhvatile i pitanja vezana uz administrativne postupke, pravila prijave, te razvoj projektne dokumen­tacije kako bi se osigurala uspješna implementacija planiranih aktivnosti.

zastaveeuhr
Created with GIMP

Kroz niz interaktivnih predavanja, radionica i praktičnih vježbi, polaznici su imali priliku razmijeniti iskustva, postavljati pitanja te uspostaviti mrežu suradnje među različitim instituci­jama unutar županije. Također, fokus je bio na identifikaciji konkretnih pro­jektnih ideja i pripremi kvalitetnih pri­jedloga projekata koji će imati potenci­jal za financiranje iz EU fondova.
‘Smatramo da je jačanje kapaciteta javnopravnih tijela ključno za uspješno privlačenje sredstava iz EU fondova te za ostvarivanje održivog razvoja na lokalnoj razini’ poručila je Melanija Milić, ravnateljica Regionalne agencije DUNEAte istaknula važnost nastavka edukacija i podrške lokalnim dioni­cima u procesu korištenja europskih fondova.
Projekt ‘Znanjem do EU fondova’ samo je jedan od mnogih koraka koje Regionalna agencija DUNEApoduzima u svrhu poticanja razvoja Dubrovačko-neretvanske županije. Kroz daljnje ini­cijative i projekte, DUNEAće nastaviti podržavati lokalne dionike u ostvari­vanju njihovih razvojnih ciljeva putem korištenja europskih fondova.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

Sedam savjeta za učinkovit rad od kuće

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist