Aktualno

RAZRAĐUJE SE NOVI SUSTAV Koliko će građana imati besplatan pokaz?

C DSC 7367

Razrađuje se novi sustav kojim bismo željeli na što pravedniji način regulirati pitanje besplatnih pokaza i pokaza po povlaštenim cijenama – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Novi način reguliranja besplatnih pokaza u sustavu gradske tvrtke Libertas vrijedit će za članove udruga i umirovljenike.

Međutim, obzirom kako je konačan prijedlog još u razradi, iz Gradske uprave ističu kako ‘još ne mogu izlaziti s detaljima’. Trenutno ukupno 7.033 građana ima besplatne pokaze za javni gradski prijevoz, za koje Grad plaća Libertasu mjesečno po korisniku 10 kuna.

— Svima njima je besplatan pokaz,odnosno Grad Dubrovnik plaća za njih – ističu iz Gradske uprave. Od ukupnog broja građana koji imaju besplatan pokaz, broj od 1.700 korisnika ‘otpada’ na članove udruga dok su 5.333 korisnika u dobi 65 godina i više, odnosno umirovljenici.

Dvije naplatne zone

Što se tiče umirovljenika starosti ispod 65 godina, u Gradu Dubrovniku postoje dvije naplatne zone. U prvoj zoni ‘Viktorija – Mokošica’ umirovljenici plaćaju prema različitim kategorijama.

Tako umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 10 kuna mjesečno, dok umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna plaća 35 kuna mjesečno. Najviše, točnije 50 kuna, plaća umirovljenik s mirovinom od i iznad 2.001 kune. Različite cijene postoje i u drugoj zoni ‘Lozica, Brsečine, Dubravica, Riđica’ za umirovljenike, također starosti ispod 65 godina.

Umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 30 kuna mjesečno. Dvadeset kuna više, odnosno 50 kuna mjesečno plaća umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna. Sedamdeset kuna plaća umirovljenik s mirovinom od 2.001 kune i više.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist