Aktualno

RAZRADA PROJEKTA Imperijal se mora obnoviti uz poštivanje kulturnog dobra

srdj imperial3

Investitori obnove tvrđave Imperijal na Srđu određene problematične prijedloge iz idejnog rješenja moraju uskladiti s konzervatorskim smjernicama. Jedan je od zaključaka jučerašnjeg sastanak radnog tima Ministarstva kulture s predstavnicima projektanata, investitora i dubrovačkih konzervatora.

Kako sitiču iz Ministarstva kulture, razmatrano je očitovanje Konzervatorskog odjela u Dubrovniku u odnosu na konzervatorsku studiju i prijedlog idejnog rješenja obnove tvrđave. Očitovanjem se, dakle, prihvaća konzervatorska studija te se ukazuje na određene problematične prijedloge iz idejnog rješenja koje je potrebno uskladiti s konzervatorskim smjernicama.

Zaključeno je i da je potrebna daljnja suradnja na razradi projekta kako bi se tvrđava Imperijal obnovila i prezentirala uvođenjem novih sadržaja uz poštivanje kulturnog dobra kao resursa i očuvanje bitnih spomeničkih svojstava ovog značajnog graditeljskog sklopa.

Taj je zaključak prihvaćen od svih sudionika sastanka te će se u najskorije vrijeme održati radni sastanak između nadležnih konzervatora i projektanta.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist