Sport

RAZMATRAJU SE OPCIJE LEN Liga prvaka mogla bi se odigrati turnirski

JUG MLADOST04 1

Prema pisanju talijanskih medija, Europska organizacija vodenih sportova (LEN) razmatra način odigravanja sezone Lige prvaka 2020./21. s najmanjim mogućim rizikom od zaraze koronavirusom za sve sudionike utakmica.

Ono o čemu se raspravlja je mogućnost turnirskog odigravanja Lige prvaka. Budući da je predviđeno da se sljedeće sezone u Ligi prvaka natječe ukupno 12 klubova podijeljenih u dvije skupine od po 6 sastava, to znači da bi dakako svaki klub u temeljnom ligaškom dijelu imao za odigrati 10 utakmica. Ono o čemu se raspravlja u LEN kao opciji je da se unutar skupine odigra po nekoliko turnira. Opcije su 5 ili 4 turnira.

U opciji s 5 turnira, oni bi bili odigrani u studenom i prosincu 2020., te ožujku, travnju i svibnju 2021. godine. Na svakom turniru bi svaka momčad odigrala po dvije utakmice, a one bi se odigrale u ponedjeljak i srijedu.

U opciji s 4 turnira igrale bi se turniri u studenom 2020. (3 utakmice), u prosincu 2020. (2 utakmice), te u sljedećoj godini u ožujku (3 utakmice) i travnju (2 utakmice), a utakmice bi se odigravale ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom.

Izvor: HVS

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist