AktualnoUrednički izbor

[RAVNATELJICA FRANICA LASIĆ O ZATVARANJU VRTIĆA] Odluka nije donešena ishitreno, a uplatnica za ovaj mjesec bit će umanjena

vrtic pcelica nove sprave 2 1

Odluku o zatvaranju vrtića nismo donijeli ishitreno, o njoj smo razmišljali duže vremena i donijeli je u suglasnosti s Upravnim odjelom i pročelnikom. Uzeli smo u obzir da je sezona, da roditelji rade i zato smo ih obavijestili deset dana ranije kako bi se mogli organizirati – naglasila je za DuList ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Franica Lasić. Odgovorila je time na pitanja roditelja-korisnika vrtića zbog čega se na dane 30. i 31. kolovoza vrtić zatvara. Razlog su mjere deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije.

– Vrtići se nisu zatvarali godinama, neki i cijelo desetljeće te su se mjere deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije parcijalno provodile. Do ove godine uobičajeno je bilo da odgojiteljice 30. i 31. kolovoza odrade puno radno vrijeme u odgojnoj skupini, a tek potom odlaze pripremati svoju matičnu skupinu za sutrašnji prihvat djece. Obzirom da se na ovakav način nije moglo sve pripremiti odgojiteljice su dolazile za vrijeme trajanja svog godišnjeg odmora u iste te zatvorene objekte kako bi ih očistile, namjestile, obogatile centre aktivnosti, pripremile poticaje… Iza svakog osmijeha koji vas dočeka 1. rujna ‘stoje’ sati i dani priprema, prekovremenog rada i poklonjenih dana od svog godišnjeg odmora. Mislim da niti jedan radnik u našem Gradu ne poklanja sate i dane godišnjeg odmora svom poslodavcu – naglasila je za DuList ravnateljica Lasić.

– Često odgojiteljice u novu pedagošku godinu ulaze vrlo umorne zbog sveobuhvatnih priprema i uvijek imaju snage za dobrodošlicu djeci i nitko ne zna koliko su vremena provele u pripremama, to se ne može nazvati da im je posao to je poziv. Zatvaranjem vrtića samo dva dana u cijeloj kalendarskoj godini, pogotovo nako ove pandemije, mislimo na dobrobit i sigurnost djece ali i odgojiteljica jer je nedopustivo pripremati i čistiti prostor s djecom i izlagati ih isparavanjima sredstava za dezinfekciju – pojasnila je dalje te zaključuje:

‘Iako se čini da ovom odlukom idemo na ruku odgojiteljicama, a na uštrb roditelja ona je donešena najviše radi očuvanja zdravlja najranjivije skupine – djece na koju u ovoj silnoj medijskoj hajci nitko nije mislio. Uplatnica za ovaj mjesec bit će umanjena, Vrtić neće naplatiti ova dva dana.’

Pročitajte još

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist