Grad

RAT CIJENA TAKSISTA Plavi uvode karticu za lojalnost, žuti i narančasti se još misle

taxi taksi

Nakon što se Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik razbilo na tri različite boje, žutu, plavu i od nedavno narančastu krenuo je i rat cijenama.

Plavci su poveli (u)vođenjem ‘Tarife 2’ u kojoj je početna cijena 18 kuna za start i šest kuna po kilometru za građane, nakon toga su u priču ušli narančasti, a svoje zimske cijene ubrzo su uveli i žuti. Plavci su nedavno podignuli ljestvicu i odlučili uvesti karticu za vjernost s kojom će se njihovi korisnici i ljeti voziti po istim cijenama.
‘Plavi taxi se, iako je nedavno počeo sa svojim radom i dalje trudi proširiti svoje pogodnosti te učiniti korištenje svojih usluga što povoljnije! Obavještavamo korisnike da uvodimo LOYALTY kartice samo za naše stalne korisnike evidentirane brojem telefona u našem centru, kako bi i nakon 01. travnja zadržali pravo na cjelogodišnju povoljniju tarifu od samo 18,00 kn start te 6,00 kn po kilometru. Isključivo STALNI korisnici će biti kontaktirani nakon 1.travnja te će nam ostaviti podatke i Loyalty kartica će biti poslana na kućnu adresu’, stoji na njihovoj Facebook stranici, ali i u oglasu koji posljednjih nekoliko dana plaćaju na toj društvenoj mreži.

Ovaj oglas je na prvi pogled gaženje obećanja koje su ‘Plavci ‘ dali o tome kako svoje cijene neće mijenjati tokom godine. Ipak, prvi čovjek Plavog taksija Ivica Smoljko uvjerava nas – gotovo ništa se neće promijeniti.
– Ta kartica će biti cjelogodišnji popust za sve naše korisnike, čak i strance koji nam dođu preko primjerice Dubrovčana koji iznajmljuju. Svi koji se budu vozili s nama imat će taj popust – kaže Ivica Smoljko te dodaje kako će kartice za vjernost početi već od Nove godine.
– Dovoljan je jedan poziv da netko uđe u našu bazu. Kartice će ljudima davati vozači taksija, nema mjesta za brigu – uvjerava nas Smoljko.

Zimsko-ljetne cijene žutih i narančastih
Potaknuti ovom marketinškom ofenzivom Plavih, kontaktirali smo i ‘Žute taksiste’ koji su također nedavno uveli zimske cijene. Kako nam je poručio Božo Miletić, i kod njih postoji mogućnost produljenja zimskih cijena u ljetnom razdoblju.
– Napravit ćemo analizu poziva početkom prosinca, a radit ćemo daljne analize na mjesečnoj bazi. Naravno postoji mogućnost proširenja primjene ovih cijena i u ljetnim terminima, ovisno o interesu naših ljudi – rekao nam je Božo Miletić.
Sličnog stava je i Maro Bratoš, prvi čovjek ‘Narančastog taksija’.
– Zasada sve ostaje ovako, što se tiče zimskih cijena. Iza 1. travnja vidjet ćemo koliko i kako se to odrazi na građane i hoće li se povećati broj poziva i korištenje naših usluga i isplati li nam se voziti po tim cijenama – kaže Bratoš.
Na upit jesu li građani upoznati s novim cijenama, Bratoš kaže kako je dio upoznat, dok se drugi dio tek upoznava s nižim cijenama.
– Još uvijek se nije glas pronio dovoljno, ali hoće – kaže on te na naš upit ističe kako imaju u planu određene marketinške aktivnosti.
– Imamo nekakvih ideja, nećemo s time izlaziti u javnost, ali pokušat ćemo da to ostane ta cijena što se tiče naših građana – kaže Bratoš.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist