Grad

RAGUŽ O ŠARENIM ZEBRAMA: Nismo tražili suglasnost Policije, to je samo formalnost

sarena zebra gruz2

Grad Dubrovnik za oslikavanje pješačkog prijelaza u Ulici Andrije Hebranga poviše OŠ Ivana Gundulića nije tražio suglasnost Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Rekao je to, odgovarajući na novinarski upit, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž koji smatra kako se suglasnost u ovom slučaju nije ni trebala tražiti.
-Nismo je tražili s obzirom da se suglasnost traži ako se radi nešto izvanredno što na neki način nije u skladu sa zakonima i propisima, odnosno kad se radi nešto na događajima koji usporavaju promet pa se zbog toga moraju staviti posebne oznake. Postoje već u Hrvatskoj slični projekti kroz gotovo cijelu Istru. To su sada formalne stvari. Ako zaista bude trebalo, naravno da ćemo tražiti sve suglasnosti kao neku formalnost, ali je sve u skladu sa zakonom – istaknuo je Raguž.
Rekao je kako je oslikavanje pješačkih prijelaza u skladu sa svim zakonima i propisima koje je osobno proučio.
-Naravno da je ovo sve zakonski. Gradovi u Istri imaju slične projekte, tako da ne mogu vrijediti jedni zakoni za Grad Dubrovnik, a drugi za ostale. Ja sam podrobno pročitao i zakon i pravilnik i sve odluke o prometu i prometnim znakovima te signalizaciji i oni jasno govore – ne smije se ništa crtati po bijeloj i žutoj traci, sve ostalo je dozvoljeno. Kakav će biti asfalt koji je bazno sive boje može biti i bilo koje druge – rekao je na konferenciji za medije Raguž dodavši kako je ovo pilot projekt koji kreće i u ostale dijelove grada, u blizini osnovnih škola.
-Sigurnost djece je apsolutni prioritet. Već i sada sami pješački prijelaz dovoljno govori, ali ovakav octani, koji se u zapadnom svijetu pokazao kao još nešto više je apsolutno dobra stvar – zaključio je zamjenik gradonačelnika.
Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez istaknula je kako se nada da će ova šarena zebra povećati sigurnost djece i skrenuti pažnju vozačima na njihovo prometovanje ulicom.
-Nadam se da je ovo samo dio početka rekonstrukcije ovog dijela Hebrangove i samog pristupa školi – zaključila je Elez.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist