Zanimljivosti

Radovi zatvaraju i Batalu

vlahusic gruz

Gradonačelnik Andro Vlahušić nastavio je obilaziti gradska gradilišta. Tako je u pratnji suradnika obišao Gruž, Ilijinu glavicu, ulicu Žrtava s Dakse te Batalu, gdje je danas počela priprema i označavanje gradilišta.

Izvođači radova izvijestili su gradonačelnika kako se rekonstrukcije ulica i realizacija novih prometnih rješenja te sustava oborinske odvodnje odvijaju po planu, uz manje probleme, koje uzrokuju lošiji vremenski uvjeti i nepredviđena izmještanja instalacija čiji se položaj tek sada pravilno i precizno unosi u katastar.

Na ulici Žrtava s Dakse gradonačelnik je razgovarao sa stanarima obližnjih zgrada koji su izrazili zabrinutost zbog mogućeg gubitka parking mjesta izgradnjom nogostupa i ulaska koridora ceste u njihove okućnice, što je odmah otklonjeno.

Naime, dogovoreno je da će se jedna neiskorištena površina uz ovu ulicu urediti u parking s 20 – 30 mjesta, a ulica će se na vrhu Rašice širiti preko sadašnjih neuređenih zelenih površina, ne zadirući u okućnice zgrada s južne strane ulice. Ovo će prometno rješenje ujedno povećati preglednost prometnice i omogućiti dovršetak širokog i sigurnog pješačkog koridora od hotela Palace do Pila. 

Kako bi se za trajanja izgradnje kolektora oborinskih voda i rekonstrukcije prometnice stanarima ulice Od Batale olakšao pristup, radovi će se izvoditi u fazama čemu će se prilagođavati i privremena prometna regulacija. Sukladnodogovoru s Prometnom policijom privremena regulacija prometa na Batali će se uvesti tek od 3. prosinca, kada se očekuje otvaranje ceste u Sustjepanu i posljedično smanjenje vršnih opterećenja na glavnim raskrižjima.

gd

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist