Grad

PUZS DUBROVNIK Mališani u ‘Pčelici’ učili o zaštiti i spašavanju

zc112 vrtic pcelica 5

Na poziv odgajateljica vrtića ‘Pčelica’ u Mokošici predstavnici PUZS Dubrovnik su u srijedu 8. veljače osnovama zaštite i spašavanja poučavali šezdesetak mališana DV ‘Pčelica’.

Djeca su od službenika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik kroz prezentaciju najprije učila o ulozi hitnih službi i ispravnom korištenju broja 112, a zatim i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti.

Mališani su za vrijeme i nakon prezentacije imali priliku komentirati i postavljati pitanja što najmlađi na ovakvim edukacijama najčešće koriste kako bi ispričali zgode i nezgode iz vlastitog života iz kojih su već sami izvukli neke korisne pouke.

Edukaciji se pridružio i policijski službenik iz Prometne policije koji je dječacima i djevojčicama govorio o sigurnosti u prometu, osobito važnoj mališanima koji će ove godine krenuti u prvi razred osnovne škole. Djeci su se predstavili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik pojašnjavajući im svoju ulogu u traganju i spašavanju, dok su ih pripadnici Javne vatrogasne postrojbe ‘Dubrovački vatrogasci’ upoznali s osnovnom vatrogasnom opremom i vozilom koje vatrogasci koriste kod šumskih požara.

Kako bi naučeno ostalo još duže u sjećanju djeci je ovom prigodom podijeljen i edukativni materijal Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Edukacije djece o zaštiti i spašavanju provode se redovito s ciljem obuhvaćanja cijele županije, a iduća će biti već za dva dana u prostorijama Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik gdje će mališani DV Škatulica i Gruž sudjelovati u programu povodom obilježavanja Dana europskog broja 112.

Tekst i foto: PUZS Dubrovnik

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist