Hrvatska

Pusić: Čačić je pokušao destabilizirati HNS

vesna pusic 121013

U medijima se pojavila teza da se radi o osobnom sukobu. Moram reći da to nema nikakve veze, a to dokazuje jednoglasna odluka strančkog tijela da Radimir Čačić više ne bude član HNS-a.

Ovo je dilema između prošlosti i budućnosti, o tome ima li mladi tim koji dolazi šansu voditi i razvijati liberalne ideje i dalje. Pokazalo se da ima, istaknula jepredsjenica HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare. Pojasnila je kako je razlog izbacivanja činjenica da je Čačić u posljednjih deset mjeseci, otkako je u zatvoru, intenzivirao komunikaciju u javnosti.

To je, nastavila je Pusić, bio pokušaj destabilizacije stranke, posebno ogranaka na sjeverozapadu zemlje. Osim toga, Čačić je neovlašteno sazivao sastanke sa stranačkim dužnosnicima i u ime HNS-a razgovarao o budućnosti.

Novinare je zanimalo kako to da običan član stranke, što je Čačić bio, može pregovarati u ime stranke.
– Očito onaj tko je godinama bio predsjednik nije običan član. Ni nama nije jasno kako je on mogao pregovarati u ime stranke. Ima je projekciju sebe kao lidera iz sjene. Zapravo ga je mali broj članova podržavao. Njihova je sudbina jasna: svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ukoliko mogu i dalje funkcionirati unutar stranke, onda računamo na njih. No, ako ne mogu ostati unutar HNS-a, tada sami moraju odabrati što dalje – istaknula je Pusić, dodavši da Čačić nema pravo žalbe na ovakvu odluku predsjedništva

 

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist