Zanimljivosti

Pureća prsa u umaku od šampinjona

branko recept

Nedjeljni recept našeg gastronomskog kolumniste Branka Kusovca donosi vam VIDEO kako pripremiti ovo jednostavno i ukusno jelo.

 

Sastojci za 4 osobe:
100 ml maslinovog ulja
2 glavica luka
200 g šampinjona
po želji soli
600 g purećeg filea
2 dl vode
po želji papra
po želji bijelog vina
4 dl vrhnja za kuhanje
8 žlica peršina
 
Priprema
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani luk. Dodajte šampinjone narezane na listiće i pirjajte ih dok ne puste vodu. Posolite, promiješajte i kada voda malo ispari, dodajte pureći file narezan na komade. Kada meso poprimi zlatno žutu boju, ulijte vodu, dodajte soli i papra. Ako želite slobodno dodate malo bijelog vina. Nakon par minuta ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i nakon par minuta kuhanja, kada dobijete željenu gustoću, dodajte sitno kosani peršin. Nakon što ste promiješali jelo servirajte uz kuhanu rižu, njoke ili po želji.

Dobar tek :)

U suradnji s prijateljima s kuhari.com

www.brankokusovac.com

http://youtu.be/Cy3Lf4-IjXQ

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1964. Umro povjesničar koji je zadužio dubrovačku književno-kritičku misao

Dulist

Izgleda da neka sveučilišta prelaze na novi način financiranja. ‘No, ponuda je niža od očekivanja’

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1301. Veliko vijeće odlučilo da se zauzme Mljet

Dulist