Grad

[PRVIH DEVET MJESECI] Žičara prevezla 15 posto više putnika u odnosu na lani

zicara

Iza nas je prvih devet mjeseci godine u kojoj se sve polako vratilo na svoje mjesto, ili se trebalo vratiti, po pita­nju turističkih rezultata. Riječ je o godini na čijim smo počecima osje­tili određena povećanja u cijenama nakon prelaska na euro, a kasnije i još veća. Tri najčešće posjećene atrakcije su gradske zidine, Lokrum i Žičara. Odlučili smo provjeriti njihove brojke, odnosno koliko je posjetitelja bilo zain­teresirano za ove atrakcije od početka godine, ali i koliko su prihoda ostvarili.

Žičara Dubrovnik u prvih devet mjeseci 2023. godine prevezla 338 tisuća putnika, kako navode iz Excelsa nekretnina. To je 15 posto više prevezenih putnika u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Najviše putnika prevezenih žičarom bilo je tijekom kolovoza, dok je dan s najvećim brojem putnika bio 26. srpnja 2023. godine. Isto tako, u prvih devet mjeseci ove godine Žičara je ostvarila 15 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

— Zadovoljni smo dosadašnjim bro­jem prevezenih osoba žičarom u ovoj godini koji je u skladu s očekivanjima. Očekivanja za 2024. godinu su optimi­stična – ističu iz Excelse.

 

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist