Politika

PRVI DONOSIMO Novi predsjednik je Mladen Gojun!

sdp izbori predsjednik 101113(7)

Članovi dubrovačkog SDP-a danas su za svog predsjednika izabrali Mladena Gojuna i to sa 74 naprema 72 glasa za Olega Valjala.

– Hvala mojim kolegicama i kolegama koji su me izabrali. Hvala Olegu Valjalu. Svjestan sam da me čeka težak i odgovoran posao, povratiti ugled SDP-u i pripremati se za iduće izbore – rekao je novi predsjednik SDP-a Mladen Gojun. Upitan za komentar ovako tijesnog rezultata, Gojun je odgovorio kako ga on ne čudi.

– Očekivao sam da neće biti velika razlika. Obojica smo imali dosta sličan koncept i viziju kako razvijati SDP – istaknuo je Gojun te odgovarajući na novinarsko pitanje ponovio ono što je rekao već prethodno za duList.

– Ja sam protivnik Dubrovačkog dogovora, ali o izlasku će odlučiti cijela gradska organizacija, ne gradski odbor stranke – rekao je Gojun.

Oleg Valjalo u prostorije SDP-a došao je nakon proglašenja pobjednika, a upitan za komentar rezultata, kao i navoda da je ovo drugi gubitak za Milanovića (obzirom je Valjalo slovio kao favorit Središnjice),  Mladi europarlametarac je bio suzdržan.

– Ne bih ulazio u to. Rezultat je takav kakav jest i želim čestiti Mladenu. Nadam se da će raditi na dobrobit stranke – rekao je Valjalo.
Sličnog stajališta bio je i sam Gojun, koji je već i ranije proglašen novi 'Davorom Bernardićem – SDP-ovcem u nemislosti premijera Milanovića koji je pomeo konkurenciju na zagrebačkim izborima.

– Ljudi su dali glas za onoga u čiju viziju više vjeruju. Rezultat jest tijesan, ali ovdje se ne radi o nikakvih 2:0 protiv Milanovića – zaključio je Gojun.

Podsjetimo, neposredno nakon rasipisivanja izbora u dubrovačkom SDP-u Predsjedništvo stranke raspustilo Gradsku organizaciju zbog loših izbornih rezultata te udruživanja u Dubrovački dogovor.  Nakon toga, dugogodišnja čelnica dubrovačkog SDP-a, Olga Muratti, istupila je iz stranke, te ostala u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika kao nezavisna vijećnica.

 

Pročitajte još

DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU 118 lokacija, a samo 46 dozvola

Andrea Falkoni Račić

PREGOVORI U TIJEKU Gradska uprava preselit će u zgradu Fine

Andrea Falkoni Račić

USVOJEN UPU SUĐURĐA Postignuto je suglasje na otoku!