Sport

Prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima idući vikend u Dubrovniku, Kolunđija: ‘Veselim se!’

ante kolundjija 45

Državno prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima 2023. održat će se idući vikend na teniskim terenima u Uvali Lapad, u subotu, 30. rujna i nedjelju, 1. listopada.

Riječ je o prvenstvu koje se prvi put održava u Dubrovniku. Organizatori su Teniski klub Dubrovnik te Savez tenisača u kolicima. Veliku ulogu u dovođenju prvenstva u Dubrovnik imao je Ante Kolunđija, naš predstavnik tenisača u kolicima.

-Kad smo Anto Joskić i ja u travnju ove godine igrali egzibicijski meč, govorili smo o planovima organiziranja prvenstva u Dubrovniku. No, tada se nije puno znalo, a sada smo to konačno definirali. Očekuje se sudjelovanje osam sudionika, a prijave traju do 26. rujna – naglasio je. Inače, u Hrvatskoj je trenutno 11 registriranih tenisača u kolicima.

ante kolundjija 48
Trener Stipe Mandušić i Ante Kolunđija

Održat će se turnir u singlu i parovima. Naime, u subotu se očekuje odigravanje tri meča, dva meča singla i jedan parova, dok je u nedjelju finale singla i parova.

-Veselim se igrati pred domaćom publikom. Pogotovo nakon meča u četvrtom mjesecu, što mi je bilo odlično iskustvo. Očekujem veliki odaziv ljudi, a želio bih osvojiti ili pehar ili medalju – rekao nam je Kolunđija.

Planirani početak susreta u subotu je u 9.30 sati, a održat će se i u popodnevnim satima. Što se tiče drugog dana prvenstva, planirani početak susreta u nedjelju je u 9 sati. U petak, 29. rujna održat će se ždrijeb s početkom u 19 sati.

ante kolundjija 11

logo ph tenis u kolicima
Službeni logo Državnog prvenstva u tenisu u kolicima u Dubrovniku 2023.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist