Sport

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Mateo Jerkovic

Dubrovački tenisač Mateo Jerković će u paru sa Splićaninom Markom Čolakom danas u 14 sati pokušati dostići zlato na HEP prvenstvu Hrvatske u tenisu do 16 godina u Čakovcu.

Naime, na natjecanju su četvrtfinalu porazili druge nositelje turnira Ivona Jovanovića (Zagi) i Hrvoja jutrešu (HTK Zagreb). a za ulaz u finale su porazili četvrte nositelje Luku Ereša (Split 1950) i Dana Šarića (Mladost). Postignute rezultate i ulazak u finale komentirao je Mateov otac Hrvoje Jerković.

– Ovo mu je zasada najvrjedniji rezultat koji je postigao na ovim natjecanjima te je ovo svakako zapažen zbog toga što su na putu do finala dobili druge i četvrte nositelje koji su objektivno bili ispred njih. Međutim, njemu kao i klubu je ovo ponajbolji rezultat. Naime, danas ćemo  vidjeti kako će proći finale prvenstva – rekao je Mateov otac te istaknuo kako je Mateo u vrhu tenisa, ali da zbog brojnih okolnosti još nije probio barijeru vrhunskih rezultata.

– Ovo mu je zaista jedan rezultat za budućnost da vidi kako može parirati najboljima bez obzira što su parovi. Međutim, to je psihološki trening koji je izuzetno bitan – zaključio je.

 

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist