Aktualno

‘PROVJEREN I IZVRSTAN’ Spravite bakalar po receptu Konavoke Kate Bećir

bakalar suho

Konavoka Kate Bećir nedavno je u Facebook grupi Zavazda Konavle podijelila fantastičan recept za spravljanje bakalara. Prenijet ćemo ga i vama, dragi čitatelji!

-Evo Vam moj recept, provjeren i izvrstan. Bakalar pokišat dan prije nego se kuha. Noć uoči Badnjega dana stavite ga u punu teću vode. Kad provri, kuhajte ga samo 10 minuta. U toj ga teći skupa s vodom u kojoj se kuho ostavite do jutra. Ujutro ga izvadite, cijeloga očistite, bacite što nevalja. Vodu procijedite i u procijeđenu vodu dodajte očišćeni bakalar. Dodajte krompir, dolijte vode i kuhajte dok se krompir skuha. Kad je kuhano, sve procijedite, dodajte začine i tresite ga tećom ili mikserom. Ovdje vrijedi ‘začina pro načina’, što znači dosta ulja, dosta česna, puno petrusina i papra. Poklopite i neka stoji u teći par ura. Za mene je ovo najbolji način kuhanja na bijelo – poručila je ova Konavoka.

Pročitajte još

TJEDAN CRVENOG KRIŽA Mato Franković ugostio predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik

Dulist

PAZITE PREKO STRADUNA Ogromni roj pčela nalazi se kraj prozora Samostana Male braće, ima ih tisuće

Dulist

Dubrovački simfonijski orkestar proslavio 100. obljetnicu u Lisinskom

Dulist