Aktualno

‘PROVJEREN I IZVRSTAN’ Spravite bakalar po receptu Konavoke Kate Bećir

bakalar suho

Konavoka Kate Bećir nedavno je u Facebook grupi Zavazda Konavle podijelila fantastičan recept za spravljanje bakalara. Prenijet ćemo ga i vama, dragi čitatelji!

-Evo Vam moj recept, provjeren i izvrstan. Bakalar pokišat dan prije nego se kuha. Noć uoči Badnjega dana stavite ga u punu teću vode. Kad provri, kuhajte ga samo 10 minuta. U toj ga teći skupa s vodom u kojoj se kuho ostavite do jutra. Ujutro ga izvadite, cijeloga očistite, bacite što nevalja. Vodu procijedite i u procijeđenu vodu dodajte očišćeni bakalar. Dodajte krompir, dolijte vode i kuhajte dok se krompir skuha. Kad je kuhano, sve procijedite, dodajte začine i tresite ga tećom ili mikserom. Ovdje vrijedi ‘začina pro načina’, što znači dosta ulja, dosta česna, puno petrusina i papra. Poklopite i neka stoji u teći par ura. Za mene je ovo najbolji način kuhanja na bijelo – poručila je ova Konavoka.

Pročitajte još

ŽUPKA ‘Župska obilaznica mora postati prioritet’

Dulist

Kreće isplata nacionalne naknade za starije osobe za prosinac 2024.

Dulist

Ako se opskrbljujete vodom iz Palata otpisat će vam se računi za prosinac i siječanj

Dulist