Zanimljivosti

Prosvjed ispred svih hrvatskih kazališta u podne!

kazaliste probe 07

Akcija 155+ i Platforma za kulturnu promjenu pozvaju građane da 24. listopada izađu pred kazališta u vlastitom gradu i pokažete svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture. Poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.

– Izađite u srijedu, 24. listopada u 12 sati ispred HNK-a u Zagrebu i onoga u Splitu, izađite ispred svojih kazališta u bilo kojem gradu u Hrvatskoj (gdje postoji kazalište) i pokažite svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture. Dajte podršku zaposlenicima HNK-a u Splitu, dajte svoju građansku podršku projektima kao što je ZAGREB.KOM i svim umjetnicima i kulturnim djelatnicima koji stvaraju kulturu ove zemlje i ne žele dopustiti da potonemo u barbarizam!

Od vas se ne očekuje ništa osim da dođete i pokažete građansku svijest o nedopustivosti uništavanja hrvatske kulture. Prije točno deset godina, u svibnju 2002., izašli su hrvatski umjetnici pred Hrvatski sabor, nakon toga pred svoja kazališta i akcijom «Bijeli kvadrat hrvatske kulture» zaustavili donošenje zakona koji je bio štetan za napredak hrvatske kulture.

Možemo li JAVNO iskazati svoj stav i danas?
MORAMO.
I ako nas dođe samo deset, i to će biti pokazatelj da postoji deset hrvatskih građana koji NE ŽELE POSTOJEĆE STANJE.
Akcija 155+ i Platforma za kulturnu promjenu pozvaju vas da se priključite. Dođite! Hora est – zaključeno je u pozivu.

Pročitajte još

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist