Zanimljivosti

Proslavljen deseti rođendan udruge Slatki život

Slatki zivot proslava 2

Ove subote, 27. rujna 2014. godine u jutarnjim satima Udruga Slatki život organizirala je redovnu Skupštinu udruge i time su obilježili deset godina postojanja.

– U radnom dijelu usvojili smo izvješća za prethodno razdoblje, izabrali tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje. Prezentacijom slika prisjetili smo se svih naših lijepih i radosnih zajedničkih trenutaka provedenih u prethodnih 10 godina. Djeca su imala svoj program na plaži, a adrenalin je podignulo glisiranje po uzburkanom moru. Nakon ugodno provedenog vremena, u restoranu je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku je bila ukusno pripremljena hrana i rođendanska torta. Dubrovačka televizija je snimila emisiju o radu Udruge i pratila tijek događanja – kažu iz Udruge.

Proslava i program su trajali dobrih pet sati. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni su, kažu, na ovo proteklo desetogodišnje razdoblje u kojem su uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno broje 114 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti.

– Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog – kažu iz udruge.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist