Aktualno

Prometna policija educirala predškolsku djecu o ponašanju u prometu

prometna policija

Prometna policija kroz edukacije je pripremila djecu za njihovo buduće sigurno sudjelovanje u prometu. Riječ je o prometnoj aktivnosti usmjerenoj na djecu predškolske dobi koja se kroz navedenu edukacija pripremaju za samostalno sudjelovanje u prometu kada krenu pohađati osnovnu školu.

Policijski službenik za prometnu prevenciju Postaje prometne policije Dubrovnik je jučer djeci Dječjeg vrtića Gruž i Dječjeg vrtića Konavle održao edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju djece u prometu na cestama.

Djeci je na primjeren i razumljiv način pojašnjen način prelaska kolnika i pješačkog prijelaza, prelazak kolnika na raskrižju sa semoforima i kretanje nogostupom. Upoznalo ih se i s mogućim opasnostima drugih sudionika u prometu, a pokazana im je i regulacija prometa prometnog policajca. Osim toga, pojašnjeno je da tijekom vožnje u vozilima moraju sjediti u auto sjedalicama ili koristiti sigurnosni pojas.

– Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju njihove sigurnosti policija ovakve i slične edukacije provodi već duži niz godina i s takvim će aktivnostima nastaviti i dalje – javili su iz MUP-a.

 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist