Aktualno

‘Prometna izoliranost Dubrovnika je EU problem’

davor ivo stier wikipedia

Na ovotjednom zasjedanju Europskog parlamenta izglasano je  financiranje programa 'Instrument za povezivanje Europe“' kojim se planira ulaganje od 23 milijarde eura za izgradnju prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture u članicama EU.

Cilj programa je ekonomski rast i stvaranje radnih mjesta kroz ulaganja u promet, energiju i telekomunikacije kojim bi se dodatno osnažilo unutarnje tržište EU.
Zastupnik Davor Ivo Stier je podržao program no istaknuo je kako mu je izrazito teško govoriti o prioritetima koji su navedeni u programu glede izgradnje prometne infrastrukture, a u cilju boljeg prekograničnog povezivanja,
– Imamo situaciju u Hrvatskoj, članici EU, gdje je jedan povijesni grad Dubrovnik prometno izoliran od ostatka Hrvatske i Europske unije. To nije samo hrvatski problem. To je europski problem. Nedopustivo je da u 21.stoljeću Europska unija nije prometno povezana cestovnim putem – smatra Stier.
Obzirom da je 30 prioriteta financiranja određeno mnogo prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, zastupnik Stier je podržao program ali i putem pismenog objašnjenja svoga glasovanja, apelirao na Komisiju, Vijeće i na Europski parlament da 'prvom prilikom u prioritete izgradnje transportne mreže od zajedničkog značaja za EU uvrste izgradnju infrastrukture koja će povezati Dubrovnik s ostatkom Europe i omogućiti Dubrovkinjama i Dubrovčanima slobodu kretanja koju imaju ostali građani EU'.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist