Početak travnja rezerviran je za gastro-dane u dubrovačkim restoranima posvećene šparogama.
Ovo samoniklo jestivo bilje koje se bere u rano proljeće, vrlo je hranjivo i zdravo. Istodobno nježna i aromatična, šparoga je u gastronomiji omiljena kao biljka koja se dobro slaže s različitim namirnicama – jajima, mesom, ribom, rižom, pancetom ili tjesteninom. Kušajte specijalitete koje su pripremili dubrovački chefovi od ove zdrave samonikle poslastice za vikend od 7. do 9. travnja.
Kako javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, u dubrovačkim ugostiteljskim objektima kušat će se specijaliteti kao što su rižot s kozicama i šparogama, salata od hobotnice sa šparogama, jadranske kozice na podlozi od riže i šparoga, filet svježe ribe na kremi od šparoga i tartufa, filet tune na posteljici od kuka i šparoga sa šparogama i jajima, teleća ružica punjena šparogama i mozzarelom i drugi specijaliteti. Sudjeluju ugostiteljski objekti Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Lajk, Mimoza, Orka, Orsan, Porat i Rozario.