Aktualno

PROGNOZA DHMZ-a Stiže promjena vremena, pripremite ombrele

kisa29

Subota je posljednji dan u ovom nizu razmjerno stabilnih, prevladavajuće suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih. Tijekom nje južina nepovoljno može djelovati na mnoge, ponajviše na ljude osjetljivije na promjenu vremena, koja u većini Hrvatske slijedi u nedjelju, u južnijim krajevima – u ponedjeljak. Zbog njezinog intenziteta – kiše, zahladnjenja, u najvišem gorju i snijega, te bure i dr.

Subota u Dalmaciji sunčano i razmjerno toplo. U unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, ponegdje i jugozapadni. Najniža temperatura zraka na obali od 15 do 18 °C, danju oko 26 °C. Podjednako toplo i na vedrom jugu Hrvatske, gdje će sredinom dana prolazno biti visokih oblaka koji neće umanjivati dojam sunčanog toplog dana. Vjetar slab, sredinom dana tek prolazno umjeren zapadni.

Od nedjelje promjenjivo i osjetno hladnije 

U nedjelju u kopnenom području oblačno s ponegdje obilnijom kišom, lokalno i grmljavinom, osobito u gorju i na zapadu. Vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeverozapadni te će osjetno zahladiti. Temperatura će rijetko prelaziti 15 °C. Promjenjivo i nestabilno i početkom novog radnog tjedna, no oborina bi trebala biti slabija ili čak ponegdje i izostati.

Na Jadranu promjenjivo, nestabilno, vjetrovito i svježe. Oblaci, kiša i grmljavina na sjeveru već od nedjelje, a na jugu uglavnom tek u ponedjeljak. Jugo će zamijeniti jaka bura s olujnim udarima, koja će u utorak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, na jugu i jugozapadnjak. Od utorka i povremeni pljuskovi, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, iz DHMZ-a.

 

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist