Aktualno

PRISJETILI SMO SE Koji su međunarodni hotelski lanci ‘bacili oko’ na Belvedere?

belvedere 03

Hotel Belvedere, nekad jedan od najboljih dubrovačkih hotela, a danas u razrušenom i derutnom stanju, privukao je nove potencijalne investitore. Sastali su se ovog tjedna s gradonačelnikom Matom Frankovićem. Istaknuo je da se radi o ‘jednom renomiranom lancu koji želi obnoviti hotel u postojećim gabaritima’. Neslužbeno se može doznati kako je riječ o lancu iz Sjedinjenih Američkih Država. Investitori, kako je naglasio Franković, tek trebaju razgovarati s vlasnikom Viktorom Vekselbergom. Nije ovo prvi put da Amerikanci pokazuju interes za dubrovačkim hotelom izgrađenim 1985. godine. Kroz nekoliko dražbi, interes za kupnju Belvederea iskazao je tako i američki hotelski lanac Hyatt International. Također, oko su na Belvedere ‘bacile’ grupacije Kempinski, Valamar i Rixos, britanska tvrtka Fenestra Village, francuski konzorcij BCC, kanadsko-švicarska grupacija Fairmont Hotels, ali i libanonski biznismen Alfred Kerenčin.

Podsjetimo, vlasnik Belvederea, ruski oligarh Viktor Vekselberg sa spomenutim sastankom i novom inicijativom nije imao veze. Njegov konzultant u Hrvatskoj Davor Štern to nam je i potvrdio. Za DuList je naveo da će Vekselberg, ako mu netko ponudi izlazak iz projekta, ‘vjerojatno o tome biti spreman razgovarati kao svaki normalan poslovan čovjek’.

Vekselberg je hotel kupio na javnoj dražbi 2014. godine za 12,18 milijuna eura, za polovicu početne cijene koja je iznosila oko 24 milijuna eura. Od tada pokušava realizirati njegovu obnovu, ali bezuspješno.

 

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist