Sport

PRIMORJE I JUG Počinje borba za prvaka Hrvatske u vaterpolu!

Jug Primorje 01

Vaterpolisti riječkog Primorja Erste Bank i dubrovačkog Juga Croatia osiguranja kreću u borbu za naslov prvaka Hrvatske. Finalna serija, koja se igra na tri dobivene, počinje prvom utakmicom u srijedu, 6. svibnja u 19 sati na riječkom bazenu Kantrida.

Primorje EB, aktualni prvak Hrvatske, do finala je došlo pobjedom od 2:0 u seriji protiv splitskog Mornara Brodospasa, dok je Jug CO, također s 2:0 u seriji bio bolji od prošlogodišnjih finalista, vaterpolista zagrebačke Mladosti. Rječanima je ovo treće ovogodišnje finale velikog natjecanja. Nakon slavlja u Kupu Hrvatske i osvajanja Triglav regionalne vaterpolo lige, ovo je prilika za obranu i ovog naslova.

„Susreću se dvije najbolje hrvatske momčadi, što će sigurno biti veliki sportski spektakl. Vjerujem da će biti teško i neizvjesno. Veliko opterećenje je na strani Juga CO, obzirom da nisu osvojili niti jedan trofej ove sezone, ali sigurno da mi želimo obraniti titulu koju smo osvojili prošle godine.“ – izjavio je trener Primorja EB Ivan Asić.

Dubrovački će pak JUG CO na krilima novog trenera Vjekoslava Kobešćaka pokušati doći do svog 12. naslova prvaka Hrvatske.

„Zadovoljni smo ulaskom u finale Prvenstva Hrvatske. Očekujemo jedno teško i neizvjesno finale. Primorje EB je u dosadašnjem dijelu sezone imalo bolji omjer s nama, fantastičan su protivnik, igraju u izvrsnoj formi te se nadam da im možemo parirati. Nismo kompletni zbog suspenzije Nikše Dobuda, dok su svi ostali zdravi i na raspolaganju.“ – izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Ulaznice za utakmicu Primorje EB – Jug CO mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna u prostorijama Primorja EB na bazenu Kantrida od ponedjeljka 4. svibnja od 10,00 – 13,00 sati.

Utakmicu za treće mjesto, u subotu, 2. svibnja u 18,00 sati u Zagrebu igraju Mladost i splitski Mornar BS. Treće mjesto osvojit će momčad koja prva dođe do dvije pobjede.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist