Grad

‘PRIMILI STE NAS BEZ STRAHA’ Iz Carnivala zahvalili Hrvatskoj i Dubrovniku za repatrijaciju pomoraca

repatrijacija pomoraca gruz carnival 4

Carnival Cruise Line zahvalio je Gradu Dubrovniku i Republici Hrvatskoj nakon prošlotjedne izuzetne suradnje i razumjevanja između svih uključenih u operaciju iskrcaja i povratka gotovo 3000 Carnivalovih članova posade svojim državama, kućam i obiteljima, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Industrija za kružna putovanja brodovima, spaja ljude cijelog svijeta pa tako i Carnival Cruise Line uvijek s ponosom ističe da ima posadu i zaposlenike sastavljenu od 110 različitih nacija iz cijeloga svijetu koji žive i rade zajedno na Carnivalovim brodovima. U normalnim uvjetima operacija kao što je Carnival je izuzetno kompleksna i zahtjevna. U zadnjih par mjeseci cijelokupna svjetska situacija je uveliko otežala normalno funkcioniranje cijele kružne industrije pa tako i povratak Carnival posade, njih 26 000, svoijm kućama i obiteljima. Dok je cijeli svijet bio u strahu od pandemije i bolesti, mnoge države su bile zatvorile svoje granice, neke čak i za svoje državljane, komercijalni letovi su bili obustavljeni ili ograničeni, imigracijski zakoni su se mjenjali gotovo svakodnevno – istaknuli su z Carnivala.

-Na veliku sreću, Carnival Cruise Line je prepoznat po svojoj iskrenosti i ima prijatelje posvuda u svijetu. Danas se želimo zahvaliti našim dragim prijateljima u Republici Hrvatskoj, Gradu Dubrovniku, Luci, Kapetaniji, Agenciji, touroperatorima, Zračnoj luci Dubrovnik, hrvatskoj policiji i svim ostalim organima vlasti, vrijednim ljudima velikog srca koji su nas prihvatili bez straha i ustručavanja. Imali su puno povjerenje u nas i našu iskrenost i dozvolili povratak kućama 3000 članova naše posade iz različiti dijelova svijeta. Kućama su vraćeni ne samo hrvatski državljani i državljani susjednih zemalja kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Srbija, Makedonija, Italija, nego i državljani ostalih europskih zemalja, ali isto tako i državljani Indonezije i Filipina koje smo uspjeli poslati njihovim kućama komercijalnim letovima. Ne možemo dočekati trenutak da ponovno krenemo s kružnim krstarenjima i da dovedemo naše brodove, posadu i goste u Dubrovnik da uživaju ovome predivnome i jedinstvenom gradu – rekla je predsjednica Carnival Cruise Line-a Christine Duffy.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist