Aktualno

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

PILARSKA NOC 2018 53

Pozivaju se Pilari i Pilarice da pretraže svoje škafetine, ormare i šufite u potrazi za predmetima i uspomenama vezanim uz povijest Pila, Pilara, Penatura, kupališta Šulić, Feste Sv. Lovra i sve što se odnosi na ove teme. Materijali bit će dio izložbe koja će biti postavljena u ljeto 2024. godine u čast 100. obljetnice osnutka PŠK Penatur.

Traže se stare fotografije Pila, Šulića, Pilara i drugih povezanih događanja, novinski članci, arhivske činjenice, stare kartoline, te fotografije proslava Feste Sv. Lovra i tradicionalnog života u Pilama. Također, dobrodošli su jelovnici, cjenici, recepti za hranu pripremanu za Festu sv. Lovra, uključujući kolače, srdele, slatko, rakiju i vino. Cijenimo i priče, pjesme, himne i marševe o Pilama, Pilarima i Sv. Lovru, kao i svu ostalu građu vezanu uz ovu temu, poput digitalnih preslika, dijapozitiva, snimaka i majica.

Svi posuđeni predmeti bit će pažljivo evidentirani, obrađeni, skenirani i pravilno uskladišteni. Nakon završetka izložbe, materijali će biti vraćeni vlasnicima.

Za više informacija možete se obratiti na mail etakacic@gmail.com.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist