Kultura

Prijavite se na natječaj ‘Moja pisana riječ’, očekuju vas nagrade!

Durica Staka knjiga 2

S ciljem promocije književnosti, pisane riječi i umjetnosti, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku pokreće natječaj ‘Moja pisana riječ’ na koji se mogu prijaviti svi građani Grada Dubrovnika.

Natječaj se provodi u dvije kategorije – kratka priča (najviše 4 stranice teksta – 7200 znakova) i pjesma.

Jedino je pravilo da rukopisi trebaju govoriti o Dubrovniku – nevezano za žanr.

Radovi se trebaju dostaviti do 25. srpnja na e-adresu: ogranak@matica-hrvatska-dubrovnik.com

Najbolja priča i pjesma bit će objavljene u idućem broju časopisa Dubrovnik uz poklon knjigu iz izdavaštva Matice, a druga nagrada osvaja 2 knjige po izboru, a treća nagrada 1 knjigu.

Matica hrvatska, najstarija hrvatska književno-znanstvena udruga, osnovana je u Zagrebu 1842. kao Matica ilirska, važna stečevina hrvatskoga narodnog preporoda, i ostaje s tim imenom do 1874. godine. Uz širenje znanosti i književnosti, cilj joj je bio izdavanje ‘starih klasika ilirskih, osobito dubrovačkih’ pa je prvo Matičino izdanje bio Osman Ivana Gundulića. Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku utemeljila je 1954. (do 1966. nazivao se Pododbor MH), skupina kulturnih djelatnika i entuzijasta volontera uglavnom iz Dubrovnika, kako bi se Gradu odalo veće poštovanje i značenje u suvremenome kulturnom životu Hrvatske.

Danas Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku broji oko 250 članova koji svojim radom i djelovanjem doprinose kulturnom razvoju i sceni u Gradu.

Foto: Ilustracija

Moja pisana rijec

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist