Sport

PRETKVALIFIKACIJE ZA OI Hrvatska u finalu pobijedila Tursku, nastavila put prema Parizu!

hks

U finalu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre hrvatska košarkaška reprezentacija je u Istanbulu pobijedila Tursku 84-71 i tako osigurala prolazak u kvalifikacije te nastavila svoj put prema Parizu.

Već u petoj minuti Hrvatska je vodila 16-8, nakon prve četvrtine bilo je 24-14. Sjajna obrana potpuno je blokirala sve putove prema hrvatskom košu, a kada je stigla napadačka mirnoća koju su u drugoj četvrtini serijom trica pokazali Dario Šarić i Mario Hezonja (po tri) Hrvati su zagospodarili parketom i potpuno kontrolirali igru i rezultat. Na poluvremenu je bilo +19 (48-29), donosi HKS.

U trećoj četvrtini krenuo je vanjski šut domaćine, prvenstveno Furkana Korkmaza pe je u jednom trenutku bilo samo šest poena prednosti na hrvatskoj strani (57-51). Sjajni Šarić odgovara tricom, pa se nadovezuje Jaleen Smith dvicom za ponovni bijeg na dvoznamenkastu prednost 62-51. S 11 poena viška ušlo se i u posljednju četvrtinu (66-55) koju je tricom otvorio Smith. Hrvatski Amerikanac je novom tricom nakon tri i pol minute igre doveo Hrvatsku do +16 (76-60), a u zadnjoj četvrtini ruku je namjestio i Dario Drežnjak (79-63) pa je put prema pobjedi bio širom otvoren.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Dario Šarić (22 poena i 11 skokova), Mario Hezonja (16 poena, 5 skokova), Jaleen Smith (14 poena), Goran Filipović (10) te Ivica Zubac (8 poena, 10 skokova).

Na ovaj način Josip Sesar je s devet pobjeda u devet susreta započeo svoj izbornički mantat te ostvario prva dva cilja, plasman u kvalifikacije za Eurobasket i u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Foto Hrvatski košarkaški savez Facebook

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist