Aktualno

PREMINULA JE SUPERBAKA Sjećate li se Gudrun Ure?

supergranny superbaka instagram

Preminula je glumica Gudrun Ure, zvijezda serije Superbaka, javlja Guardian. Ure je imala 98 godina, a umrla je u svom domu u Londonu. Vijest je potvrdila njezina nećakinja Kate McNeill.

Karijeru je zpočela u kazalištu radeći s Orsonom Wellsom, a kasnije se pojavila u filmovima i serijama. Glumila je, među ostalim, i u seriji Ubojstva u Midsomeru te u filmu Man with a Million.

Serija Superbaka emitirala se od 1985. do 1987. godine, a Ure ju je utjelovila kada je imala 59 godina. Serija se odvija u izmišljenom gradiću Chisletonuo i prati 12-godišnjeg londonskog školarca Willarda s disleksijom. Zbog zadirkivanja Willard odlazi baki u Škotsku za Božić.

Tamo otkriva tajnu špijunsku bazu ispod jezera Loch Ness koju kontrolira zlikovac koji je želio izazvati klimatske promjene na Zemlji. Willard je otkrio i da baka ima supermoći te je uz njezinu pomoć odlučio zaustaviti zlikovca. U seriji se pojavilo puno tadašnjih engleskih zvijezda i sportaša, a nastala je prema dječjim knjigama Super Gran pisca Foresta Wilsona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the Nostalgia Geek (@jameydodger75)

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist