AktualnoUrednički izbor

PREMIJER U OBILASKU Promet Lapadskom obalom kroz 15 dana, sljedeći je – tunel Gruž!

lapadska obala plenkovic naslovna

Premijer Andrej Plenković ovog je četvrtka u društvu gradonačelnika Mata Frankovića i brojnih uzvanika prošetao uređenom Lapadskom obalom. Gradonačelnik je još jednom naglasio kako je riječ o projektu koji se desetljećima iščekivao.
-Mi danas možemo reći da smo ispunili taj san. Bilo je jako puno prepreka na tom putu. Mnogi nisu vjerovali da ćemo uspjeti, niti da ćemo ispuniti zadane rokove. Sve to demantira ovaj obilazak, a koji najbolje svjedoči kako Lapadska obala danas izgleda – rekao je gradonačelnik te naglasio kako bi sve bilo nemoguće bez Vlade RH.
Riječ je, podsjetimo, o kapitalnom i Vladinom strateškom projektu koji se odvijao u nekoliko faza, a završen je unutar roka. Za to su trebale 2 godine i 8 mjeseci. Ukupni ugovor o financiranju je oko 9 milijuna i 270 tisuća eura, a za radove je bilo izdvojeno oko 8,3 milijuna eura
-Kada vozila krenu Lapadskom obalom, što će biti kroz petnaestak dana, krećemo u nastavak izgradnje projektne dokumentacije idućeg velikog cestovnog infrastrukturnog projekta u gradu, a to je izgradnja tunela Gruž i rekonstrukcija Gruške obale.
-Gruž će dobiti potpuno novu dimenziju, a sve u cilju vizije, transformacije i otvaranja novih središta grada – zaključio je gradonačelnik.
U obilasku, ali i na konferenciji za medije u Hotelu Lapad bila je i obitelj pok. generala Nojka Marinovića čije će ime Lapadska obala nositi. Na to se osvrnuo premijer Plenković te se zahvalio Gradskom vijeću Grada Dubrovnika što je odlučilo Lapadsku obalu proglasiti Obalom Nojka Marinovića.
-Ovo je jedna od najvećih infrastrukturnih investicija u gradu u zadnjih 50 godina. Mi koji smo prošli ovim putem prije, kad je bio jednosmjeran i uzak, znamo kakva je razlika danas nakon ove šetnje, ovom prekrasnom obalom. U šali sam rekao gradonačelniku i županu da se Dubrovnik šiti prema moru kao da je Monaco. Kad gledamo razmjere ovog projekta, sve to govori o novoj kvaliteti ovog dijela grada, cijeloga pristupa Lapadu. Napravili ste ogroman projekt – rekao je Plenković te spomenuo politiku ulaganja u hrvatsku obalu i otoke.
Dotaknuo se i turističkih rezultata te napomenuo kako je Hrvatska 20. turistička destinacija na svijetu.
-Zadovoljan sam što se danas u Dubrovniku otvara drugo Europsko prvenstvo u vaterpolu zaredom u Hrvatskoj i što smo u dogovoru s HVS-om munjevito preuzeli domaćinstvo i organizirali ovo natjecanje u Dubrovniku i Zagrebu, ali i da pošaljemo poruku i legendarnom vaterpolo klubu Jug koji slavi 100 obljetnicu ove godine i na taj način povežemo i sportski karakter ovog grada i sportski karakter Hrvatske – zaključio je.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist