Kultura

Predstavljena knjiga o vremenima ‘kada smo turiste nazivali gostima’

Lukša Lucijanović knjiga

Večeras se na Sveučilišnom kampusu održalo predstavljanje knjige Lukše Lucijanovića ‘ Povijest dubrovačkog hotelijerstva’.

Knjigu su predstavili Ivan Viđen i Milan Perić, program je vodio Sebastijan Vukasović, a na gitari je okupljene zabavio Marin Lucijanović.

– Dubrovčani su oduvijek osluškivali što njihovi gosti žele, i to im nudili. Kao i dvije prethodne knjige, ova knjiga je mozaik i kolaž i ona se tako i čita. Tu je jako puno interesantnih, toplih i zanimljivih minijatura o pojedinim hotelima, svratištima i pansionima kako li su se već tad zvali – rekao je Ivan Viđen.

Knjiga je posvećena dvama obljetnicama – stotinu godina od otvaranja hotela Excselsior i sto godina od otvaranja hotela Lapad.

– Lukša, hvala ti lijepa i nemoj nas zaboraviti, te nas ugodno iznenadi u skoroj budućnosti s još nekom ovako odličnom knjigom, i da svi oni koji su danas došli u naš grad, u našu destinaciju vide da turizam ipak nije hotelijerstvo i ugostiteljstvo počelo njihovim dolaskom, već da je ono ovdje započelo davnih dana – kazao je Milan Perić te nadodao da Lukši želi dobro zdravlje, i još dobrih knjiga za dobrobit Grada i mlađih generacija.

Knjiga ‘Povijest dubrovačkog hotelijerstva’ koja se večeras mogla kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna, podijeljena je u tri dijela. U prvom dijelu piše o Dubrovačkoj Republici pa sve do drugog svjetskog rata, u drugom do domovinskog rata, a treći dio je posvećen stvarima zaslužnim za razvoj hotelske industrije.

– Prihod od prodaje knjiga uložit ću u novu knjigu koju sam već napisao, i već je dugo pišem jer uvijek radim paralelno. Knjiga će biti o ugostiteljstvu – rad hotela, restorana i kafana od Dubrovačke Republike do danas, rekao je autor i poručio: Kupite mi knjigu!

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist