Kultura

Predstavljanje zbirke pjesama “Dubrovnik narančama ozaren” u Klaustru Male braće

Produzeni vikend u Gradu provelo preko 13 tisuca turista TZ grada Dubrovnika

U Klaustru Male braće u Dubrovniku, održat će se predstavljanje zbirke pjesama “Dubrovnik narančama ozaren” autorice Marije Lučić, danas, 7.kolovoza s početkom u 20:30 sati.

Ova zbirka, podijeljena u četiri podnaslova (Naranče, Podneblje, Grad, Providenca), jedinstveno opisuje vedrinu i toplinu dubrovačkog kraja, naglašavajući ljepotu naranče kao simbol dubrovačkog podneblja.

Na predstavljanju će sudjelovati Vesna Muhoberac, Marija Marušić Čizmić, i sama autorica Marija Lučić. Stihove će čitati Maro Martinović, a glazbene točke izvest će Buco Pende i Srđan Gjivoje. Moderatorica događaja bit će Matija Nenadić.

Marija Lučić, rođena 1966. godine u Dubrovniku, ima bogatu akademsku i profesionalnu karijeru. Diplomirala je filozofiju i grčki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslijediplomski studij je nastavila u Münchenu, gdje je istraživala slikovnu perspektivu kod Platona. Radila je kao redateljica i autorica u Znanstveno-obrazovnom programu HTV-a, te je režirala brojne dokumentarne filmove i emisije.

Pročitajte još

„Mara i Kata“ petu godinu na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

U prostorijama CDMOD-a predavanje ‘Putevima Sv. Jakova’

Dulist

Fundus Dubrovačkih muzeja obogaćen za 83 donacije umjetnine Zbirke Nikšić

Dulist